Home


 

Laatste nieuws


10-5-2017 Met ingang van mei 2017 is het fanfare nieuws uitsluitend te bekijken op Facebook
 
23-7-2016 Het jaarlijkse Nieuwjaarstreffen, dit keer met Marc Huynen en Jointoo was weergaloos. Ga naar de Fotogalerij voor een uitgebreid fotoverslag van dit prachtige concert.
14-7-2016 De 4de editie van Amuzant zit er weer op. Ga naar de Fotogalerij voor een uitgebreid fotoverslag van deze mooie dag. Dank aan de fotograaf: Ria Nabuurs.
9-1-2016 Na een schitterende concert is het altijd leuk om na te genieten met de foto's. Ga naar de Fotogalerij voor een uitgebreid fotoverslag van ons Proms concert MUSIC 125. Dank aan de fotograaf: Christien Jilisen.
22-11-2015 In samenwerking met de MuziekFabriek is voor de 3de keer de Mielderse Popkwis georganiseerd. Was je er deze keer niet bij, dan moet je genoegen nemen met de foto's. Zorg er wel voor dat je je volgend jaar op tijd aanmeld als deelnemer. Voor het foto verslag ga je naar de Fotogalerij.
29-6-2015 De alweer 3de editie van Amuzant! ligt al weer achter ons. De MuziekFabriek is hard op weg een mooie traditie een steeds steviger fundament te geven. Met dank aan alle artiesten & vrijwilligers, en niet te vergeten de wandelaars & ons publiek. Op facebook is al veel te zien, maar de mooiste foto's vind je zoals altijd in de Fotogalerij.
12-6-2015 Op vrijdag 22 mei zijn door Hanneke Christiaens nieuwe groeps foto's gemaakt. Deze keer niet de traditionele plaat, maar verschillende foto's van de instrument-groepen, de ere-leden, en zelfs het bestuur. Het resultaat mag er zijn, en is zoals gebruikelijk te bewonderen in de Fotogalerij.
17-3-2015 Afgelopen weekend vond het (jubileum) FEM weekend plaats. Bijgaand een groot aantal foto's, gemaakt door Ramona Collaris, Laura Bukkems & Marloes Heurkens. Ga naar de Fotogalerij voor een overzicht.
24-1-2015 Sinds gisteravond hebben we een Zilvervos in ons midden. Deze eer is te beurt gevallen aan Sjaak Wijnhoven. Een hele korte impressie van deze plechtigheid vind je op de Fotogalerij.
11-1-2015 Vandaag was de muzikale opening van het FEM jubileumjaar. Naast een schitterend gevarieerd concert hebben de vrienden van fanfare Eendracht zich weer van hun beste kant laten zien. De jubilerende fanfare kreeg een schiterende lichtinstallatie aangeboden! De Fotogalerij geeft een compleet overzicht van een mooie Meerlose middag.
1-1-2015 Ons jubileumjaar is muzikaal gestart met het spelen van het Wilhelmus, en wel voor de 100ste keer. Ga naar de speciale Jubileum pagina voor meer details. Mieëldere is Goed
8-7-2014 De Rutbachkapel werd 65 jaar en heeft besloten met pensioen te gaan. Op vrijdag 4 juli 2014 is dit feit met een lach en een traan herdacht. De Fotogalerij laat zien dat de kapel nog éénmaal van zicht heeft laten horen, bijgestaan door vele oud-leden. Mieëldere is Goed
29-6-2014 Mieëldere is Goed; een hele dag in het teken van het afscheid van Bergsbos. Veel muziek & cultuur op- en langs de schitterende wandel route. Als afsluiter van de dag nog veel meer muziek & gezelligheid op het fanfare terrein. De Fotogalerij geeft een mooi overzicht van het dag- en avond programma. Mieëldere is Goed
27-4-2014 Voor het eerst sinds tijden hadden we (weer) een Koningsdag. Het oranje commitee had kosten nog moeite gespaard om er een fantastische dag van te maken, voor jong & oud. Ga gauw naar de Fotogalerij, en zie tevens hoe de nieuwste Meerlose ridder gehuldigd werd met een traditionele serenade. Konigsdag 2014
15-2-2014 De foto's van ons Vive La Vie concert zijn klaar. De foto's zijn gemaakt door Claire van Bommel. Voor iedereen die er die avond bij was, maar eigenlijk nog veel meer voor alle mensen die er niet waren.... ga gauw naar de Fotogalerij, en beleef het allemaal (nog een keer!) VievLaVie
15-1-2014 Voor foto's van het Nieuwjaarstreffen 2014 ga je naar de Fotogalerij. Amuzant
24-11-2013 Voor het eerst in de Meerlose geschiedenis is er een heuse Mielderse Muziekkwis georganiseerd. Dit alles in samenwerking met de MuziekFabriek. In een bomvolle muziekzaal is er door 20 teams gestreden om de felbegeerde titel Popdokters 2013-2014. Voor een korte sfeer impressie van deze geslaagde avond ga je naar de Fotogalerij. Amuzant
7-7-2013 De foto's van het avondprogramma zijn klaar (met dank aan de fotografe Cheryl Cremers). Uiteraard ga je hiervoor weer naar de Fotogalerij. Amuzant
2-7-2013 Het afgelopen weekend stond Meerlo bol van de muzikale activiteiten. Dit alles onder de veelzeggende naam Amuzant! Natuurlijk zijn er foto's gemaakt, zodat ook de pechvogels die er niet bij konden zijn kunnen zien wat ze gemist hebben (de foto's van het avondprogramma volgen spoedig). Al dit moois is te zien in de Fotogalerij. Amuzant
28-4-2013 Gisteren hebben we de laatste (Beatrix)Koninginnedag gevierd. Het weer was mooi (droog & zon) en de kinderen hebben weer volop genoten van de bekende kindermarkt en andere attracties. Dit jaar konden de kinderen op de foto. Deze foto's zijn te zien in de Fotogalerij. Waubach
22-4-2013 Er is gebleken dat bij het bekijken van de foto's (met Windows 8) een en ander niet helemaal vlekkeloos verloopt. Er is een 2de link gemaakt in de Fotogalerij, zodat ook met Windows 8 de foto's bekeken kunnen worden. Waubach
10-6-2012 Nieuw op de website: een fotoserie van ons optreden op de Floriade op 16 mei j.l.. Kijk gauw in de Fotogalerij. Floriade 16-5-2012
12-5-2012 Er is een groot aantal foto's toegevoegd aan de serie Felimaas 2012. Zoals altijd weer te zien in de Fotogalerij. Felimaas 2012
18-4-2012 Het heeft even geduurd, maar de foto's van het nieuwjaarstreffen zijn beschikbaar. Daarnaast hebben we dan ook eindelijk nieuwe groepsfotos. Tot slot is er een impressie te zien van het Felimiaas solistenconcours. Kortom, genoeg te zien in de Fotogalerij.

17-1-2012 De feestavond van FEM op vrijdag 13 januari j.l. was weer als vanouds gezelig. Om die avond nog eens opnieuw te kunnen beleven staat er een fotoimpressie in de fotogalerij.

28-6-2011 Een korte impressie van het mini concert dat we samen met de leerlingen van opa Piet hebben gegeven in de muziekzaal. Ga naar de Fotogalerij voor de beelden van dit evenement.

26-5-2011 Er zijn weer nieuwe foto's te zien van het zeer actieve jeugd Orkest. Ga naar Jeugdorkest zodat je nog een beetje kunt nagenieten.  
11-4-2011 Op een prachtige zondag heeft het Felimaas Solisten concours plaatsgevonden in onze schitterende muziekzaal.  Op de Fotogalerij is een korte impressie te zien van een aantal muzikanten.

4-4-2011 Als opwarmertje voor het Felimaasconcours op 10 april was er afgelopen zaterdag de voorspeelavond van de Meerlose kandidaten. Op de Fotogalerij is te zien hoe dat eruit zag.

24-1-2011 Na een schitterend Nieuwjaarsterffen samen met D-Spot is het nu tijd om nog even na te genieten met de foto's (met dank aan Luuk Janssen). Ga gauw naar de Fotogalerij en genieten maar.....

11-10-2010 Een eerste selektie van foto's van de Play-In in Hout-Blerick van afgelopen zaterdag, waar ons jeugdorkest heeft geschitterd naast nog een aantal andere jeugdorkesten, is vanaf nu beschikbaar op de Fotogalerij van het Jeugdorkest. De foto's zijn gemaakt door Anne van Els.  
16-7-2010 Alle foto's van ons jubileum weekend zijn compleet. Voor diegenen die nog steeds problemen hebben met het openen van de slideshow heb ik dezelfde serie foto's ook in een wat ouder formaat gepubliceerd. Afijn, gauw naar de Fotogalerij en beleef het weekend nog een keer opnieuw.

14-7-2010 Evenals vorig jaar heeft Piet Timmermans muzieklessen verzorgd voor de allerjongsten. Binnen afzienbare tijd zijn er enkele stukken ingestudeerd, die vervolgens tijdens het Eftelingconcert ten gehore zijn gebracht. Ga naar de Fotogalerij om te zien hoe het er bij de lessen aan toe ging.

12-7-2010 We hebben een geweldig jubileum weekend achter de rug. Het was mooi, gezellig, druk en vooral ook zeer warm. Het bestuur bedankt iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan dit geweldige festijn. Op de welbekende Fotogalerij is al vast een selectie van de vele foto's te zien. Binnenkort zullen er nog meer volgen, dus hou de website in de gaten.

30-4-2010 Koninginnedag 2010, zonder burgemeester, maar wel met 3 echte "ridders". Een druk bezochte kindermarkt met de gebruikelijke uitloop.... Klik door naar de fotogalerij om nog even na te genieten.

29-3-2010 De foto's van het Felimaas solistenconcours van 20 maart zijn binnen. Tevens hebben we enkele foto's ontvangen van ons concert van afgelopen zaterdag in Melderslo (met dank aan Tiny van fanfare St, Nicolaas voor het maken & doorsturen). Neem een kijkje in de fotogalerij om te zien wat zich allemaal heeft afgespeeld.

3-1-2010 Muziekcentrum "Brugeind" barste bijna uit z'n voegen van al het muzikaal geweld. Muziek voor elk wat wils, voor & door groot & klein. Kijk in de fotogalerij om een indruk te krijgen van wat zich in de omgebouwde sporthal heeft afgespeeld.

13-12-2009 De Rutbach Kapel had een druk weekend. Zaterdag werd opgetreden in Meerlo. In de hal van het Gemeentehuis werden de gasten van het besloten gedeelte van het afscheidsfeest van burgemeester Joep Hahn muzikaal verwelkomd. Zondag was de bestemming de kerstmarkt in Blerick. Vanuit de kiosk aan het begin van de Kloosterstraat werd het winkelende publiek getrakteerd op het gevarieerde repertoire van de Rutbach Kapel, doorspekt met diverse kerstdeuntjes. Het was koud, maar het enthousiaste publiek (en de catering van 't Raodhoes) maakte veel goed. Kijk in de  Fotogalerij van de RBK voor een korte foto impressie.

 

29-11-2009 We hebben weer een goede Goederen & Diensten veiling achter de rug. Deze keer in het Tumpke. De belangstelling was groot, en de opbrengst stelt ons weer in staat om onze fanfare verder uit te bouwen. Een korte sfeerimpressie is te vinden in de fotogalerij.

12-10-2009 Ter afsluiting van de WMC periode was er een receptie in Zaal Brugeind. Het fotoverslag is van de hand van Luuk Janssen.
3-10-2009 Ook dirigenten worden ouder. Gisteren was het de beurt aan onze dirigent Hans om Abraham eindelijk de hand te kunnen schudden. Leuk of niet, pas over een jaar zullen we weten wie deze blonde, goed gemutste, niet onverdienstelijke gemaskerde Abraham was. Voor wie niet zo lang wil wachten bieden de foto's wellicht uitkomst...
6-9-2009 Als opwarmertje voor het nieuwe seizoen hebben we op het nippertje nog kans gezien om het traditionele Banaanvaren te laten plaatsvinden. Met dank aan Kitty en Jan Bartels van Tante Jet aan de Maas hebben een aantal nieuwe leden en een aantal "oude rotten" de frisse wind getrotseerd, en weer plaatsgenomen op de grote gele banaan. Uw fotograaf zat (met de jas aan) weer lekker in de boot, om ook dit festijn weer voor het nageslacht vast te leggen. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn bij Tante Jet zelf.
De Foto Galerij is zoals altijd weer de stille getuige...
28-7-2009 Het zit er weer op, the day after The-day after. Wat rest is een hele mooie herinnering, een welverdiende 1ste prijs en een paar honderd foto's. Zoals altijd hebben we hiervoor de Foto Galerij, zodat je nog een beetje kunt nagenieten.
5-7-2009 Het laatste Mewa toernooi heeft in ieder geval veel beeld materiaal opgeleverd dit jaar. Verder zijn er ook nog een aantal foto's te bewonderen van de diploma uitreiking vorige week zaterdag. Dit alles is zoals gebruikelijk te zien op de Foto Galerij.  
16-6-2009 De 2de repetitie dag in Wijlre is al weer bijna 2 weken geleden. Ga naar de Foto Galerij voor een beeldverslag.

8-6-2009 Zoals beloofd een aantal foto's van ons Pinkster concert, ten huize van de familie Jenneskens. Ga naar de Foto Galerij voor een korte impressie.

31-5-2009 Op uitnodiging van de familie Jenneskens hebben we in de openlucht op de binnenplaats een prachtig Pinkster miniconcert verzorgd, samen met de bugel leerlingen van "opa Piet". De kinderen hebben laten zien dat ze na slechts 9 lessen al verschillende muziekstukken onder de knie hebben, waaronder het prachtige "Ode an die Freude" van Ludwig von Beethoven. Foto's van dit unieke evenement zullen binnenkort op deze site te zien zijn.

Een kleine maand geleden hebben we onze eerste repetitiedag gehad in St. Anthonis, als voorbereiding op het aanstaande WMC. De foto's hebben even op zich laten wachten, maar hier zijn ze dan... Ga naar de Foto Galerij voor een korte impressie.

24-3-2009 Op zaterdag 21 maart stond de traditionele voorspeelavond, als voorbereiding op het 'Felimaas Solisten Concours', op het programma. Met maar liefst 20 optredens was het een goed gevulde muzikale avond. Door deze 'thuiswedstrijd' is het zelfvertrouwen gegroeid zodat onze jeugdige muzikanten met vertrouwen het komende Felimaas weekend tegemoet kunnen zien. In de Foto Galerij zijn onze solisten in actie te zien.

7-2-2009 Eindelijk was het dan zover, onze vrienden kwamen weer op bezoek, en wederom kwamen ze niet met lege handen. Deze keer kreeg de fanfare een prachtige zilveren handgemaakte bariton van het wereldberoemde merk Adams. Adams beschikt over een eigen productiefaciliteit in het pittoreske zuid Limburgse Ittervoort (een bezoek meer dan waard, ook als je niets nodig hebt. Met een beetje geluk wordt je door ons eigen Hans Breuls geholpen bij het kiezen van een nieuw instrument). Henk Cleven wordt de gelukkige bespeler van dit werkelijk schitterende instrument. In de Foto Galerij is een korte impressie te zien van de officiële aanbieding van de bariton.

1-2-2009 Al 61 jaar wordt het uitkomen van de Carnavalsprins in Meerlo muzikaal begeleid. En al 60 jaar neemt de Rutbachkapel deze muzikale omlijsting voor haar rekening. Omdat de Rutbachkapel dit jaar 60 jaar bestaat heeft zij prins Pascal I, zijn prinses Anneke, de vorst, de voorzitter en de narren van CV de Voskes een onderscheiding aangeboden: "Rutbachkapel Meerlo, sinds 1949, 60 jaar jong". Kijk in de Foto Galerij van de RBK voor foto's van deze heuglijke gebeurtenis.

6-1-2009 Het Reundje Muziek 2009 zit er weer op. Het was weer een grandioos muziektreffen, met voor elk wat wils. Foto's van dit evenement zijn zoals altijd te bewonderen in de Foto Galerij (met dank aan Annemie voor de fotografie).

15-9-2008 Ter voorbereiding op het komende MEWA-tournooi meende Hans dat een middagje repeteren geen kwaad kon. Alzo geschiede. Met een bijna complete fanfare zijn we afgereisd naar Heyen, naar camping "De Schaaf", alwaar de bekende Meerlonaar Menno de scepter zwaait. Na een intense repetitie (deels zonder, maar toch ook deels met slagwerk) kregen we een lekker frietje (met snack!). Daarna hebben we voor een zéér select gezelschap liefhebbers het MEWA repertoire gespeeld. Onze voorzitter heeft bij gebrek aan andere activiteiten een aantal plaatjes geschoten (sommige met, en andere zonder de zonnekap). Het resultaat kun je bewonderen in de Foto Galerij.

6-7-2008 Ook dit jaar weer het traditionele Bananen ritje. Vanwege de tijd een geheel ongecensureerde foto reportage te zien in de Foto Galerij.

3-7-2008 Op 29 juli vond het Wereldfestival van SOS Ontwikkelingssamenwerking Meerlo-Wanssum plaats in rijhal de Megelsprong. Het festival werd om 11:00 uur geopend met een optreden van het Jeugdorkest Meerlo met medewerking van 2 zangeressen, een combo, een Djembe groep en heel veel blokfluiters. Voor een volle zaal werd een afwisselend muzikaal programma gepresenteerd dat herhaaldelijk de handen op elkaar kreeg. Foto's van dit optreden zijn te zien in de Foto Galerij

13-6-2008 Na een lange voorbereiding was 't dan zover, Mandy Cleven zou het openbare gedeelte van het D-examen met begeleiding van de fanfare afleggen. De uitvoering verliep vlekkeloos, waarna de jury het felbegeerde D-diploma kon overhandigen. In de Foto Galerij is een impressie te zien van deze bijzondere avond, en oh ja, Nederland moest ook nog voetballen....

8-6-2008 De Stappertjes hebben hun jaarlijkse uitdaging achter de rug: na 4 dagen wandelen zijn ze door de fanfare feestelijk ingehaald. Het weer was goed, de sfeer was goed, en dat levert leuke plaatjes op. Kijk in de Foto Galerij.

7-6-2008 Onder grote belangstelling van publiek en pers is vanmiddag het monument ter herinnering aan het neerstorten van een Engelse Lancaster in de nacht van 12 op 13 Juni 1944 in een weiland in Meerlo onthuld. De enige overlevende van deze crash, Jack Trend, heeft vergezeld van delegatie van de RAF en familie van de overleden overige bemanningsleden het monument aan de Heesweg onthuld. Aan de fanfare viel de eer ten beurt om deze toch plechtige gebeurtenis muzikaal op te luisteren. Naast enkele Engelse marsen werd ook het Engelse en Nederlandse volkslied gespeeld. Een schitterende "Last Post" werd gespeeld door Piet Timmermans. Op de Foto Galerij is een korte impressie te zien van deze bijzondere gebeurtenis.

29-5-2008 Vanmiddag is er weer hard gewerkt om nieuwe leden te werven onder de kinderen van de basisschool. Alle kinderen van groep 5 & 6 waren te gast in de muziekzaal, waar Mandy, Matthijs & Frank een uur lang hebben laten zien wat er bij de fanfare allemaal mogelijk is. De meeste instrumenten zijn aan bod geweest, en de kinderen hebben zelf mogen proberen of ze geluid konden krijgen uit een bas of een trompet.
Ga gauw naar de Foto Galerij om te zien hoe het er toeging.

27-4-2008 Puur Jong is weer op pad geweest, en wel naar Horst. Een prachtig concert met schitterend weer. Het terras was afgeladen vol met de vele supporters die van heinde & verre waren gekomen, om toch vooral niets van al dit moois te hoeven missen.
Voor iedereen die er was, maar vooral ook voor diegenen die er niet waren, is er een sfeer impressie te zien van deze mooie middag in de wel bekende Foto Galerij.

25-4-2008 Het gebeurt niet elke dag, maar we hebben er weer een ridder bij, en wel onze alom zeer gewaardeerde Fun Wijnhoven (tenor sax). Burgemeester Hahn heeft in een mooie speech de vele verdiensten van Fun genoemd en geroemd. Fun op zijn beurt gaf aan nog lang als actief lid van onze fanfare te willen blijven, en wij hopen met hem dat dat ook zeker zal gebeuren.
In verband met actualiteit & tijd kun je in de Foto Galerij een serie (nog onbewerkte) foto's bekijken.

31-3-2008 In samenwerking met Fanfare "Nooit Gedacht" en de Wellerlooise blokfluitgroep hebben we een schitterend lenteconcert gegeven (op de heenweg scheen de zon, terug hadden we regen).
Neem even een kijkje in de Foto Galerij, waar een hele korte impressie is te zien (bron: www.wellerlooi.info).

1-3-2008 Ter voorbereiding op het Felimaas toernooi vond de traditionele voorspeelavond plaats.
Kijk in de Foto Galerij voor een impressie.

6-1-2008 'T zit er weer op, we hebben een geweldige muzikale middag gehad, samen met Just for Fun, Hakuna Matata, Puur Jong, de minioren Stardancers en onze eigen slagwerkgroep. Er was veel belangstelling, de zaal was warm en last-but-not-least hadden we ook nog twee jubilarissen (Willem Burgers en Max Timmermans). Zoals altijd is alles digitaal vastgelegd voor het nageslacht (Annemie bedankt!), dus neem gauw een kijkje in de Foto Galerij.